Известие

Collapse
No announcement yet.

съвет за покупка на 156

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• съвет за покупка на 156

здравейте! решил съм твърдо да си купя алфа 156. бихте ли ми дали съвет какъв двигател да търся-дизел или бензин? за какви възможни проблеми да проверявам?

qq

нищо лично : ползвай търсачката : има 2-3 теми 1 към 1 с твоята.

поздрави
    Диети и отслабване
    www.elenkov.net

Comment

И аз нищо лично ама поне трябва да си наясно бензин или дизел търсиш.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

2.0 бензин , пиши и колко пари си приготвил
        sigpic
        ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
        0889 636 093

Comment

Първоначално публикувано от raiders
          2.0 бензин , пиши и колко пари си приготвил
          число неземно Казах ти ако продадеш алфата ще те смачкам тая твоята не е човешка баце

поздрави
          Диети и отслабване
          www.elenkov.net

Comment

...и аз нищо абсолютно лично,ама....все едно да се чудиш руса или чернокоса да избереш.... авно сме го затъпили тоя форум с част от коментариите си,щом зачестяват подобни въпроси...
            156-2.4-JTD-99;
            156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

Re: съвет за покупка на 156

Първоначално публикувано от niki-156
              здравейте! решил съм твърдо да си купя алфа 156. бихте ли ми дали съвет какъв двигател да търся-дизел или бензин? за какви възможни проблеми да проверявам?
              Алфа Ромео 156 е един прекрасен автомобил със страхотно поведение на пътя.Като цяло ходова част и двигател колата е доста здрава, ако си е гледаш и пазиш все пак, мисля че може дълго време да нямаш никакви проблеми с нея, ако е караш абсолютно мърляшки най-вироятно ще пишеш доста по техническите раздели. Относно двигателите.. аз съм превържаник на бензина тъка че бих се въздаржал от съвет!
              landikar
              Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......

Comment

Re: съвет за покупка на 156

По мое скромно мнение, на старо трябва бензинов двигател да си вземеш.
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

/

бензин ще е 1,8 или 2,0. като всеки купувач търся най-високо качество за най-ниска цена. предполагам че тук няма да намеря , вие все пак сте си заклети почитатели на марката и бихте си търсили добра цена. между другото надявам се и аз скоро да стана почитател, а не да търся начин да се утърва.
                  бихте ли ми казали има ли някакви тънкости или незабележими на пръв поглед неща, за които трябва да се гледа при покупката на тази алфа. да речем ще мине елкон и ходова част.
                  вече пробвах една 156, 2-ка бензин. не ми хареса как ускорява. аз съм с вектра-в, 2-ка 136к.с. и много повече се усеща мощта, (поне пред тази която пробвах) въпреки че би трябвало да е по-слаба. надявам се никой тук няма да се обиди от това, предполагам това си е било дефект на конкретната кола, друга не съм карал засега. така или иначе аз съм харесал 156-цата и ще взема до 1-2 месеца. надявам се на полезни съвети. това за търсачката всеки го знае и въпреки това не го прави всеки предпочита съветите да са конкретни за неговия случай, колкото и да е повторим и досаден за някой друг

Comment

Препоръка за покупка

Колега,ако искаш читава 156 нека някои твои познат ти вкара от вънка !
                    Тука в автокъщите 90% са от морги или 250000км + ,пълни баракуди !
                    От вънка даже да е на 150 000 км ще е в супер състояние.
                    Разликата в цената тук и там е минимална ,там са по скъпи !
                    Между 1.8 и 2.0 разликата е минимална подръжката една и съща .
                    Успех
                    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

/

е нали тези, които са тук са внесени от там (силно се надявам това, че 90% са от морги да е малко пресилено ). вярно от италия, което явно не е много добре, но зависи от собственика все пак. иначе гледам са на 120-180 000км., което е добре за 10-тина годишна кола. по-принцип видях, че в пловдив има голям избор и са евтини. вървят м/у 6500 и 8500 - обявена цена в интернет, включително и за коли 2000-2001г., а на място се предполага и още малко да смъкнат. във варна (аз съм от варна) са с около 1000-1500лв. по-скъпи за същите километри и години. след доста оглеждане на коли в интернет и по автокъщите мисля, че алфата е най-стилна откъм дизайн, с най-много екстри, мощни двигатели и доста по-евтини от алтернативните модели на други марки. предполагам това е заради имиджа на марката, че доста се чупи. чух мнения, че това се отнася за по-старите модели алфа, а след 98-ма вече са по-добре. нормално е за 10-тина годишна кола да прави проблеми отвреме навреме, надявам се алфата да не прекалява . някой ще помогне ли все пак със съвет какво още да оглеждам по колата, освен стандартната процедура за диагностика ел. и ходова част ( за видими следи от удари е ясно). в интерес на истината това ми е първата покупка на автомобил, в която мисля много да внимавам, вектрата (тя ми е първа кола, доволен съм ако се изключи леката корозия, някой проблеми със съединителя и компа, но адски здрава ходова част и двигател) я взех много изгодно и си знаех, че дори да се наложи да я ремонтирам няма да ме боли главата.

Comment

Колегата доста добре ти е написал ,че 90% от колите са на и над 250000км. и вече са мъртви.Неможе да седнеш в кола на 100000км. която се продава и вътре всичко протрито! Друго важно нещо което доста се обсъжда е цената неможе да се иска хем нова кола хем мощна,без забележки перфектен мотор и окачване и за БЕЗ ПАРИ такова нещо още не сме се научили ,че несъществува.
                        Всеки може да влезе в интернет из чуждите сайтове и сам да види за колко се продава ТАМ нормална 156ца и към цената добавени всички останали разходи.А за Алфата само хубави работи мога да кажа това е един прекрасен автомобил желаещ добра подръжка за чупенето няма да коментирам защото всичко се чупи зависи много от собственика ако се подържа и внимава всяка вещ искарва повече.

Успех
                        EX 156 1.6 TS

Comment

/

надявам се скоро да питам как се подържа най-правилно една алфа 156 тс 2,0 иначе почти ме убедихте да помоля някой да ми внесе, въпреки, че пак няма никаква сигурност за надеждността на колата. жалко, че не сме стигнали дотам все още (поне масата от хората) да си купуваме нови автомобили, а само се надяваме да имаме късмет със старите, които хората си хвърлят на боклука между другото идеята е колата да е предимно за жена ми (но и за мен през уикендите може би). заведох я в една автокъща и и показах какво мисля да купя. направо залепна за алфата и не и се тръгваше без нея, но знаете кой ще трябва да я подържа

Comment

Много правилно разсъждаваш ама още ти е смешно, направо ти завиждам!
                            И аз разсъждавах правилно преди да си пъхна колчето . . . Карай то от един път . . . Прегледай всички теми внимателно оглеждай обезателно За съжаление Алфите не са глупакоустойчиви коли като Голфа например и всички простотии на предишния собственик са на гърба на сегашния! А ремонтите са песен! Някаква такава песен:
                            http://zazz.bg/play:5af3bee5
                            sigpic
                            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

/

не е много по темата, но да нямаш нещо общо с тази група. Косьо "въжето" е аверче
                              в интерес на истината предпочитам да я взема разумно изгодно и ако се наложи да направя ремонт, отколкото да взема скъпа надявайки се собственика да я е гледал, като писано яйце и все пак да не е сигурно, че пак няма да ми се наложи да влагам сумати пари допълнително.

Comment

Working...
                              X